Étlap

ÉTLAP 2013 ŐSZ - TÉL


30 ÉVE AZ ÖNÖK SZOLGÁLATÁBAN

 

Hideg előételek


13. Füstölt pisztrángmousse zöldfűszerekkel, mustáros dressinggel toastkenyéren

990,-

14. Ecetes – olajos marhahússaláta tökmagolajjal és lilahagymával

1190,-


Levesek


15. Húsleves májgombóccal, cérnametélttel, daragaluskával vagy palacsintatésztával

490,-

16. Erdei gombakrémleves füstölt csülkös gombóccal

750,-

17. Erdei gombakrémleves rozmaringos krutonnal

690,-

18. Újházy tyúkhúsleves gazdagon

790,-

19. Jókai bableves

980,-


Meleg előételek


20. Káposztás – húsos rétes paprikás mártással

890,-

21. Mozzarellagolyók rántva magvas bundában bazsalikomos majonézzel

1290,-


Könnyű salátaételeink


22. Színes salátatál grillezett camemberttel és sült paradicsommal

1690,-

23. Cézársaláta roston csirkemellel és reszelt sajttal

1590,-

24. Szezámmagos pulykacsíkok friss salátaágyon joghurtos öntettel

1590,-

25. Görögsaláta

890,-

26. Chéfsaláta

950,-


Halételek


27. Harcsapaprikás szalonnás – túrós csuszával

2450,-

28. Roston harcsaszeletek tejfölös káposztával tócsniban

2550,-

29. Egészben sült szivárványos pisztráng parajjal és erdei gombákkal töltve céklás rizottón

2690,-

30. Pisztrángfilé roston mandulás rizzsel, fokhagymás vajjal és sült citrommal

2590,-

31. Bőrén sült norvég lazac grillezett zöldségekkel, vadrizzsel és Hollandi mártással

3490,-

32. Fogasfilé laskás burgonyán tejszínes parajjal

2490,-


Szárnyashúsételek


33. Pulykamellrolád gesztenyével és aszalt szilvával töltve, burgonyapürével

2190,-

34. Baconnal és spárgával göngyölt csirkemell mediterrán rizottóval és reszelt parmezánnal

2450,-

35. Vaslapon sült csirkecomb hagymás burgonyasalátával

1690,-

36. Jércemell camemberttel gratinírozva brokkolis tésztán

2150,-

37. Libamáj roston mézes almakarikákkal, párolt rizzsel és zöldspárgával

3980,-

38. Egészben sült kacsamell rozmaringos gnocchival és füstölt sajtmártással

3390,-


Sertéshúsételek


39. Erdélyi töltött káposzta sült kolbásszal és kakastaréjjal

1650,-

40. Grillezett sertéskaraj tejszínes sonkaszósszal, pappardellével és sült kápiával

2490,-

41. Sertéshálóban sült szűzpecsenye szalonnás burgonyapürével és ceruzababbal

2350,-

42. Fokhagymás sertéscsülök héjas sült burgonyával és párolt káposztával

2290,-


Borjú és marhahúsból készült ételeink


43. Rántott borjúláb tormás zsemlemártással és petrezselymes burgonyával

1950,-

44. Hátszínsteak pirított szalvétagombóccal és zöldfűszeres fehérbabbal

2850,-

45. Bélszínszeletek tejszínes tésztán, grillezett cukkínivel és olívakrémmel

4490,-

46. Bélszíncsíkok Stroganoff módra tojásos galuskával

3350,-


Vadételek - bárányhúsételek


47. Borókás szarvasragu ropogós polentával

2490,-

48. Őrségi szarvaspörkölt vasi dödöllével

1990,-

49. Párolt szarvascomb barnamártással, házi krokettel és narancsos áfonyalekvárral

3450,-

50. Kemencében sült báránycsülök Jó asszony módra steakburgonyával

3390,-

Vegetáriánus ételek


51. Házi zöldséges burgonyaröszti olvasztott gomolyával és zöldsalátával

1850,-

52. Tenger gyümölcsei rizottó sült garnélával és pesztóval

2150,-

53. Spenóttal és ricottával töltött palacsinta parmezánnal, grillezett paradicsommal és burgonyával

1790,-


Gyermekételeink


54. Rántott husika mosolygós burgonyával

950,-

55. Ropogós halrudacskák párolt rizzsel

850,-

56. Kis bolognai spagetti

890,-


Hagyományos ételeink


57. Jércének melle kijevi módon vegyesen körítve

1980,-

58. Cordon Bleu pulykából hasábburgonyával és majonézes kukoricával

1990,-

59. Párizsi pulykamell zöldségrizottón

1890,-

60. Sertésszelet bécsi módon vegyesen körítve

1950,-

61. Velőrózsák rántva rizzsel és tartármártással

1790,-

62. Hagymás rostélyos sült burgonyával

2490,-

63. Grillkoncert gazdagon körítve

2590,-


Hazai örökzöldek


64. Tüzes bográcsgulyás

980,-

65. Borjúpaprikás házi galuskával

2450,-

66. Jó marhalábszár pörkölt nokedlivel

1890,-

67. Rábai halászlevünk harcsával

1790,-

Ponttyal

1590,-

igény szerint belsőséggel

1890,-

68. Túrós csusza tepertővel

1390,-


Eltett saláták:


69. Házi csalamádé, almapaprika, cékla, csemege uborka

490,-


Saláták ecetben – olajban


70. Paradicsom, uborka, fejes saláta, káposzta, vegyes idény

550,-

Desszertek:


71. Somlyai galuska rumos csokoládészósszal

750,-

72. Friss házi rétes tejszínhabbal

790,-

73. Palacsintatésztában sült almakarikák fahéjas porcukorral és vanília fagylalttal

750,-

74. Sacher Torta

890,-

75. Katalán krém

750,-

76. Gesztenyepüré tejszínhabbal

750,-


Sajtok:


77. Sajtkóstoló többfajtából, fehérkenyérrel

1590,-

 

 

Módosítás: ( 2013. november 18. hétfő, 09:37 )